Детска Спортна Академия 2019 - целодневни спортни занимания по избор и занимателна програма в едно от най-привлекателните места в София - НСА "Васил Левски"
Вие сте родител с въпроси за Детска Спортна Академия? ТУК ЩЕ НАМЕРИШ ЧАСТ ОТ ТЯХ

Катерене

История

 

Развитието на спортното катерене е тясно свързано с алпинизма, чието начало в България е през 1929 г.

 

Деветнадесети ноември 1929 година открива нова страница в живота на туристическото движение в България. На тази дата 18 ентусиазирани планинари, възпитани и израсли в Българското туристическо дружество (БТД) и Юношеския туристически съюз (ЮТС), слагат началото на нова организационна форма - Българския планински клуб (БПК).

 

Идеята за учредяването на тази организация в България не идва изведнъж. Тя е плод на неколкогодишна подготовка и проучване на опита на съществуващите в почти всички европейски страни планинарски и алпийски съюзи. Тя е логичен завършек на задгранични екскурзии, предимно в Алпите, където участниците виждат "разликата между планинарите-алпинисти, които се катерят по върховете, и обикновените туристи, които съзерцават от долините". Тя е плод и на безграничната любов на тези хора към българските планини.

 

Предимства

 

- Ходенето и бягането са част от нашите естествени ежедневни движения. Така е и с катеренето. То е един от малкото ” природно естествени” спортове, заложени в човека още с раждането му.

- Курсът по катерене е идеалният начин да задоволите пълноценно нуждата на децата от движение, развивайки цялостната мускулатура на тялото. Използвайки всички двигателни умения и  малкото чувство за страх, правят катеренето подходящ спорт, както за големи, така и за малки.

- Във Франция, Испания и в другите по-големи европейски страни няма училище без стена за катерене и този спорт е част от редовните занимания  на учениците.

- Безопасността в спортното катерене, особено за деца, е издигната в култ

 

Програма

 

Очаквайте скоро

ДНЕВЕН ГРАФИК


08:00 - 09:45 ч. Прием на децата. 
10:00 - 11:00 ч. Тренировка по основен спорт - избира се от : футбол, тенис, голф, катерене, гимнастика, фехтовка ,лека атлетика,бокс,баскетбол, волейбол и денс аеробика. 
11:15 - 11:45 ч. Занимания с аниматорите и треньорите навън, каране на велосипеди, ролери, състезания,веселия кът - джаги, въздушен хокей, батути. 
12:00 - 13:00 ч. Топъл обяд. 
13:00 - 14:00 ч. Почивка – занимателни игри с аниматори. 
14:00 - 15:30 ч. Втори спорт или мероприятие. 
16:00 - 16:30 ч. Следобедна закуска. 
16:30 - 18:30 ч. В очакване на родителите.

Blog Image
ЦЕНИ И ЗАПИСВАНИЯ

 

 

Дневна такса35 лв. 
Седмична такса140 лв.(5 поредни посещения)
Месечна такса480 лв. (20 поредни посещения)
Таксата включва цялостна програма, топъл обяд и междинно хранене. 

ДОПЪЛНИТЕЛНО
Транспорт                  35лв. / седмично

Виж повече