Детска Спортна Академия 2023 - целодневни спортни занимания по избор и занимателна програма в едно от най-привлекателните места в София - НСА "Васил Левски"
Вие сте родител с въпроси за Детска Спортна Академия? ТУК ЩЕ НАМЕРИШ ЧАСТ ОТ ТЯХ

Фехтовка

Малко история

 

Фехтовката е битка с хладно оръжие. Датираща от хиляди години, тя се развива като самостоятелен спорт едва през XVIII и XIX век и се практикува и до наши дни в цял свят. Позната на широката аудитория от киното и историята, фехтовката е олимпийски спорт, включен в първите  Олимпийски игри през 1896 г. и оттогава е неизменен участник в олимпийската програма - чест, която е оказана само на още три спортни дисциплини.

 

Рицарски дух

 

Грация, красота, ловкост, мисъл, атлетизъм – само част от определенията, които можем да дадем за фехтовалния бой. Този спорт се базира на честност, доблест, дисциплина и най-вече уважение – както към другите, така и към самия себе си. Много често е свързвана със седемте рицарски добродетеля.

Видовете оръжия, с които се практикува спортна фехтовка са три: рапира, шпага и сабя, като всяко едно от тях има своя уникалност и различен стил на игра. Важно уточнение е, че спортът е абсолютно безопасен и достъпен, както за малки, така и за големи.Един за всички, всички за един

 

Фехтовката е "физическата игра на шах", тя развива редица качества като: съобразителност, реакция, смелост, умения за изграждане на стратегия. Фехтовачите се учат на спортсменство, лична дисциплина, независимост, да мислят бързо и да взимат решения.

Сред множеството произведения свързани с фехтовката заслужено първо място заслужава безсмъртната книга на Александър Дюма "Тримата мускетари".

 

Фехтовката в Национална спортна академия "Васил Левски"

 

Учреден през 1994г., Клубът по фехтовка при НСА е допринесъл за развитието на спорта у нас, произвеждайки редица състезатели на високо национално и международно ниво. В клуба работят съвместно както опитни, така и млади специалисти в областта на фехтовката.

Базата на НСА е най-модерната и най-добре оборудвана в България. Клубът разполага с всички, необходими за нормална тренировъчна дейност, условия – модерна фехтовална екипировка, санитарен възел, отопление и климатизация. Разположена е в спортната база на Национална Спортна Академия "Васил Левски", сред атмосфера от различни по вид спортове и физически занимания.

 

Преподаватели и треньориВ  "Клуб по Фехтовка при НСА" работят съвместно както млади, така и опитни специалисти.

Главен преподавател е доц. Красимир Петков, д-р, преподавател, треньор на всички видове оръжия, избран за треньор № 1 в България през 2005г. от БФ Фехтовка.

 

Освен него клубът разполага с двама млади специалисти, с опит в работата с деца и подрастващи – Васил Цветков, дългогодишен състезател по фехтовка, треньор и специалист в областта на рапирата и Камелия Димитрова – състезател и специалист по фехтовка, главно в областта на сабята.

 

Програма

 

ДНЕВЕН ГРАФИК


08:00 - 09:45 ч. Прием на децата. 
10:00 - 11:00 ч. Тренировка по основен спорт - избира се от : футбол, тенис, голф, гимнастика, фехтовка, лека атлетика, баскетбол, волейбол и денс аеробика. 
11:15 - 11:45 ч. Занимания с аниматорите и треньорите навън, каране на велосипеди, ролери, състезания,веселия кът - джаги, въздушен хокей, батути. 
12:00 - 13:00 ч. Топъл обяд. 
13:00 - 14:00 ч. Почивка – занимателни игри с аниматори. 
14:00 - 15:30 ч. Втори спорт или мероприятие. 
16:00 - 16:30 ч. Следобедна закуска. 
16:30 - 18:30 ч. В очакване на родителите.

Blog Image
ЦЕНИ И ЗАПИСВАНИЯ

Дневна такса50 лв. 

Седмична такса195 лв.(5 поредни посещения)

Месечна такса640 лв. (20 поредни посещения)
Таксата включва цялостна програма, топъл обяд и междинно хранене. 

ДОПЪЛНИТЕЛНО

Транспорт                  50 лв. / седмично
Английски език        20 лв. / седмично

Виж повече