Детска Спортна Академия 2023 - целодневни спортни занимания по избор и занимателна програма в едно от най-привлекателните места в София - НСА "Васил Левски"
Вие сте родител с въпроси за Детска Спортна Академия? ТУК ЩЕ НАМЕРИШ ЧАСТ ОТ ТЯХ

Тенис

История

Тенис (или тенис на корт) е спорт, който се е играе от двама (при игра на сингъл — поединично) или четирима души (при игра на двойки). Състезателите използват ракета с опъната корда, за да удрят малка гумена топка над мрежа в полето на опонента.

Тенисът е измислен във Франция в края на XII век, но тогава все още не е имало ракети, а топката е удряна с ръка. Ракетите се появяват през XVI век и оттогава играта се нарича "тенис". Тя бързо се разпространява във Франция и Англия, основно сред високите класи в обществото. Първият тенис клуб е основан в Англия през 1872 г.

В България тенисът се появява през 1896г.. Тогава в София се създава първата тенис организация в страната – Софийски тенис клуб, който построява и първото игрище. През 1911 г. е учреден и Българският спортен клуб, в който водещ спорт е тенисът. В следващите години броят на игрищата в България се увеличава и тенисът започва да се развива освен в столицата и във Варна, Русе, Видин, Бургас, Ямбол, Пловдив, Казанлък. Първият турнир по тенис се провежда през 1911 г. за купата "Ромеро и Досмет". Държавни първенства се организират от 1925 г. Година по-късно български тенисисти участват в първата международна среща в Будапеща срещу Унгария. През 1927 г. се провежда първият турнир за жени за купа "Кора". Българската федерация по тенис се учредява през 1930 г.

В наши дни тенисът е олимпийски спорт, игран от различни социални класи, възрасти в много страни по целия свят. С изключение на въвеждането на тайбрека през седемдесетте години на XX век, правилата на играта са се запазили същите като през деветдесетте години на XIX век. Заедно с милионите играещи, има и милиони, които следят тенис като зрители, като най-популярни са четирите турнира от Големия шлем.

Мнозина се питат защо резултатите в тениса се отчитат по толкова странен начин. Трупането на точки в един тенис гейм - 15, 30, 40, произлиза от първоначалния начин на отбелязване на резултата — чрез четвъртините на часовника. Като за благозвучие при произнасянето на резултата на френски език, третата четвърт от 45 е съкратена на 40.

 Предимства

- развива ловкост и бързи реакции;
- Натоварва всички мускулни групи и развива хармонично тяло;
- редовните тренировки подобряват координацията и работата на дихателната система;
- тенисът е много полезен ако вашето дете страда от остеохондроза или има проблем с обмяната на вещества;

Програма Тенис в Детска спортна академия

 Очаквайте скоро :)

 
 

ДНЕВЕН ГРАФИК


08:00 - 09:45 ч. Прием на децата. 
10:00 - 11:00 ч. Тренировка по основен спорт - избира се от : футбол, тенис, голф, гимнастика, фехтовка, лека атлетика, баскетбол, волейбол и денс аеробика. 
11:15 - 11:45 ч. Занимания с аниматорите и треньорите навън, каране на велосипеди, ролери, състезания,веселия кът - джаги, въздушен хокей, батути. 
12:00 - 13:00 ч. Топъл обяд. 
13:00 - 14:00 ч. Почивка – занимателни игри с аниматори. 
14:00 - 15:30 ч. Втори спорт или мероприятие. 
16:00 - 16:30 ч. Следобедна закуска. 
16:30 - 18:30 ч. В очакване на родителите.

Blog Image
ЦЕНИ И ЗАПИСВАНИЯ

Дневна такса50 лв. 

Седмична такса195 лв.(5 поредни посещения)

Месечна такса640 лв. (20 поредни посещения)
Таксата включва цялостна програма, топъл обяд и междинно хранене. 

ДОПЪЛНИТЕЛНО

Транспорт                  50 лв. / седмично
Английски език        20 лв. / седмично

Виж повече